مقایسه آیفون ۱۵ پرو مکس با شیائومی 13 Ultra
ایفون 15 پرو مکس جدیدترین گوشی اپل و البته یکی از جدیدترین پرچمداران جهان است. از طرفی بهترین گوشی حال حاضر شیائومی به نام 13 اولترا در بازار ایران در دسترس قرار دارد و شما میتوانید آن را به صورت رجیستر شده خریداری کنید. در ادامه این مطلب قصد داریم به مقایسه آیفون 15 پرو مکس با شیائومی 13 اولترا بپردازیم تا مشخص شود کدام مدل ارزش خرید بالاتری دارد و مشخصات بهتری را در اختیار قرار میدهد.
طراحی و کیفیت ساخت
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
معمولا زمانی که شرکتهای بزرگ به طراحی مناسبی دست پیدا میکنند به سختی آن را تغییر میدهند و این داستان در مورد این دو گوشی و بهخصوص ایفون 15 پرو مکس به طور کامل صدق میکند. پرچمدار جدید اپل تا حدی زیادی شبیه به نسل قبل و حتی نسلهای قبل از آن است و تنها تفاوتهای کوچکی بین آنها دیده میشود. سازنده آمریکایی نوع چیدمان لنز دوربینها را تغییر نداده و در چند سال اخیر شاهد همین ظاهر بودهایم.
آیفون 15 پرو مکس قاب پشتی شیشهای و مات دارد و فریم کناری آن نیز از جنس تیتانیوم با پوشش مات است. این تیتانیوم کیفیت ساخت بالاتری را برای نسل جدید به ارمغان آورده است و باعث شده تا وزن این پرچمدار نیز کاهش پیدا کند که در ادامه و در بحث ارگونومی بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
فریم کناری این گوشی طراحی تختی دارد ولی برعکس نسل قبل در کنارهها مقدار بسیار کمی انحنا دیده میشود و همین باعث شده تا آيفون 15 پرو مکس خوشدستتر از قبل باشد و به نوع عنوان یک گوشی بزرگ خوب در دست قرار بگیرد. در سوی دیگر سازنده چینی مسیر متفاوتی را برای پرچمدار خود در نظر گرفته است. شیائومی 13 اولترا قاب پشتی از جنس چرم مصنوعی دارد و در همان ابتدای در دست گرفتن گوشی، حس مرغوبیت و لوکس بودن را به شما انتقال میدهد.
قاب پشتی از یک فریم بزرگ و دایرهای شکل با رنگ مشکی در بالا میزبانی میکند. لنز دوربینهای این گوشی درون این فریم قرار گرفتهاند و همچنین لوگوی شرکت Leica نیز در این بخش دیده میشود و از همکاری این دو شرکت خبر میدهد. فریم دوربینها واقعا بزرگ است و در کنارهها نواری طلایی دارد تا زیباتر جلوه کند و ظاهری خاص به گوشی ببخشد.
طراحی قاب پشتی کاملا تخت نیست و این قاب با کمی انحنا به فریم آلومینیومی کناری متصل میشود. البته جالب است که لبههای قاب پشتی دیگر چرمی نیستند و به نوعی آلومینیوم کناری تا لبههای قاب پشتی پیشروی کرده است تا به هنگام در دست گرفتن گوشی هم حس چرم و هم حس فلز به طور کامل به شما منتقل شود. این کار باعث شده تا گوشی در دست حس خوب و جذابی داشته باشد.
شیائومی 13 اولترا در سمت راست از دکمههای پاور و ولوم و در بالا از میکروفون دوم، اسپیکر دوم و اینفرارد میزبانی میکند. به روی لبه پایینی این گوشی نیز اسپیکر اصلی، میکروفون اصلی، درگاه Type-C و خشاب سیم کارت دیده میشود. در سمت راست آیفون 15 پرو مکس دکمه پاور و در سمت چپ آن دکمههای ولوم، خساب سیم کارت و دکمه Action Button به چشم میآید. فریم پایینی نیز میزبان درگاه Type-C، اسپیکر و میکروفون است.
در مقایسه ایفون ۱۵ پرو مکس با 13 ultra شیائومی به سراغ بحث ارگونومی برویم، جایی که نماینده اپل 221 گرم وزن و 8.3 میلیمتر ضخامت دارد. این اعداد برای گوشی رقیب به ترتیب 227 گرم و 9.1 میلیمتر هستند. شیائومی 13 اولترا حدود 3 میلیمتر کشیدهتر از ایفون 15 پرو مکس است و در عوض حدود 2 میلیمتر پهنای کمتری دارد. در کل دو گوشی خیلی خوش دست نیستند و نمیتوانیم ارگونومی آنها را عالی بدانیم ولی شرایط 15 پرو مکس کمی بهتر به نظر میرسد.
آیفون 15 پرو مکس در رنگهای تیتانیوم طبیعی، تیتانیوم آبی، تیتانیوم سفید و تیتانیوم مشکی در دسترس قرار دارد و شما شیائومی 13 اولترا را میتوانید در رنگهای سبز، مشکی و سفید خریداری کنید. هر دو پرچمدار از گواهی IP68 پشتیبانی میکنند، البته با این تفاوت که شیائومی 13 اولترا تا عمق 1.5 متری میتواند به مدت 30 دقیقه دوام بیاورد و ایفون 15 پرو مکس در عمق 6 متری.
آخرین قسمتی که در بخش طراحی قصد داریم در مورد آن صحبت میکنیم، فریم روبرویی دو پرچمدار است. نمایشگر هر دو مدل توانستهاند حدود 90 درصد از نمای روبرویی را به خود اختصاص دهند، البته با این تفاوت که کنارههای نمایشگر 13 اولترا حالت خمیده دارد ولی پنل ایفون 15 پرو مکس کاملا تخت است. به شخصه تخت بودن پنل را ترجیح میدهم و در کل هم رسیدن به این نسبت با وجود خمیده نبود کنارهها کار دشواری است که اپل توانسته به آن دست پیدا کند.
در نهایت باید بگوییم که این بخش برنده مشخصی ندارد و بسته به سلیقه شخصی خود باید یکی را انتخاب کنید. البته از نظر کیفیت ساخت و استفاده از فریم تیتانیومی میتوان مقداری 15 پرو مکس اپل را برتر دانست.
صفحه نمایش
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
آیفون 15 پرو مکس نمایشگری 6.7 اینچی با رزولوشن 2796 در 1290 از نوع LTPO Super Retina XDR OLED دارد و به همین جهت تراکم 460 پیکسل بر هر اینچ را مقابل دیدگان شما قرار میدهد. این صفحه نمایش از نسبت 19.5 به 9 استفاده میکند و نرخ نوسازی 120 هرتزی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. این پنل دارای ویژگیهایی چون HDR10 و دالبی ویژن است و برای مراقبت از آن نیز اپل به سراغ پوشش سرامیک شیلد رفته است.
این مشخصات بدون هیچ تغییری همان مشخصات پنل ایفون 14 پرو مکس هستند ولی این گفته الزاما بد نیست. در واقع نمایشگر ایفون 14 پرو مکس به قدری خوب بود که نیازی به تغییر یا بهبود در آن وجود نداشته باشد. آیفون 15 پرو مکس محتوایی بسیار واضح، شفاف و دقیق را پیش روی شما قرار میدهد. رنگها در این نمایشگر دقت بسیار بالایی دارند و همچنین امکان دستکاری آنها وجود ندارد.
نرم افزار و رابط کاربری
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
شیائومی 13 اولترا به صورت پیش فرض با MIUI 14 بر پایه اندروید 13 روانه بازار شده که آخرین نسخه نرم افزاری برای گوشیهای شیائومی به حساب میآید. در سوی دیگر ایفون 15 پرو مکس نیز طبق قاعده هر سال اپل با جدیدترین نسخه IOS یعنی IOS 17 روانه بازار شده است. اپل حداقل طی 5 سال آینده از این گوشی پشتیبانی خواهد کرد و ایفون 15 پرو مکس حداقل تا IOS 22 را دریافت میکند.
شیائومی 13 اولترا نیز حداقل 3 سال آپدیت نرم افزاری و 5 سال آپدیت امنیتی دریافت خواهد کرد. این یعنی شما میتوانید اندروید 16 را نیز به طور حتم به روی این گوشی پرچمدار تجربه کنید (ممکن است اندروید 17 هم برای این محصول عرضه شود ولی نمیتوان با اطمینان در مورد این موضوع صحبت کرد).
مقایسه iPhone 15 pro max vs Xiaomi 13 ultra از نظر نرم افزاری در واقع مقایسه اندروید و IOS است و این بحث در حوصله این مطلب نمیگنجد. در ادامه کمی در مورد سیستم عامل و محیط هر دو گوشی صحبت میکنیم ولی برای اطلاعات بیشتر باید به صورت دقیقتری با MIUI و IOS آشنا شوید.
رابط کاربری شیائومی MIUI نام دارد که البته سازنده چینی آن را کنار گذاشت و MIUI 15 جای خود را به HyperOs خواهد داد. در مورد هایپر او اس در مطلب ”شیائومی HyperOS را معرفی کرد” صحبت کردهایم ولی از آنجایی که شیائومی 13 اولترا هنوز از MIUI 14 استفاده میکند و هنوز نسخه بعدی منتشر نشده، ما هم در مورد همین نسخه صحبت خواهیم کرد.
MIUI تا حد زیادی طراحی خود را از IOS اپل الهام گرفته و در زمینه کنترل سنتر، چیدمان گزینهها در تنظیمات، حالت قفل صفحه و برخی از موارد دیگر شبیه به سیستم عامل محبوب اپل است. MIUI قابلیتهای بسیار زیاد و کاربردی دارد ولی ایراد آن را میتوان باگهای گاه و بیگاه در نظر گرفت. این رابط کاربری هنوز کامل بهینه نیست و تجربه بینقصی را در اختیار کاربر قرار نمیدهد.
در طرف دیگر IOS یکی از کاملترین و بالغترین سیستم عاملهای موجود به حساب میآيد و تقریبا بدون نقص میتواند کار کند. از نظر قابلیت و ویژگیهای کاربردی قطعا برتری با MIUI خواهد بود ولی بدون شک IOS بهینهتر و بالغتر است و کمتر پیش میآید که با ایفون 15 پرو مکس با مشکل نرم افزاری مواجه شوید.
در نهایت تصمیم بر عهده شما خواهد بود و باید ببینید با اندروید و MIUI و آزادی آن راحتتر هستید یا سیستم عامل IOS و عملکرد بهینه آن که البته محدودیتهای بیشتری دارد.
عملکرد سخت افزاری
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
شیائومی 13 اولترا بهترین پرچمدار سازنده چینی به حساب میآید و طبیعی است که بهترین سخت افزار در دنیای اندروید را داشته باشد و به همین جهت هم برای آن اسنپدراگون 8 نسل 2 در نظر گرفته شده است. این چیپست 4 نانومتری دارای هشت هسته پردازنده مرکزی به صورت 1 هسته Cortex-X3 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز، 2 هسته Cortex-A715 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز، 2 هسته Cortex-A710 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و 3 هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز است و پردازنده گرافیکی Adreno 740 را نیز شامل میشود.
این تراشه تا قبل از معرفی اسنپدراگون 8 نسل 3 قویترین چیپست در دنیای گوشیهای اندرویدی بود و البته هنوز هم یکی از قویترینهای جهان به حساب میآید و هیچ کاری وجود ندارد که اسنپدراگون 8 نسل 2 از پس آن برنیاید. این چیپست به روی این گوشی و البته سری S23 سامسونگ (و بسیاری از پرچمداران دیگر) دیده میشود و نشان داده که هم از نظر بهینه بودن و هم از نظر پایداری عملکرد آن قابل توجه است.